"Қант диабеті мен тәттінің байланысы – бұл миф, өйткені екінші типтегі қант диабеті, ересек популяцияда жиі кездеседі, бұл майлы қант диабеті деп аталады, тәттілерді қабылдау оған жанама әсер етеді", - деді Селиверстова.
Сонымен қатар, егер глюкозаны тұтынудағы күнделікті мөлшерінен асып кетсе, тәтті адам денсаулығына теріс әсер етуі мүмкін. Осылайша, бұл артық салмақтың өсуіне әкеледі.
"Кәмпиттер мен тәттілердің зияны неде, оның ішінде глюкоза өте көп және біздің күнделікті рационымыз – шамамен 50 грамм глюкоза болуы керек. Тиісінше, адам кәмпит жегенде, ол бұл глюкозаны қанша жегенін есептемейді және күніне тәттілердің мөлшеріне сәйкес келеді. Артық тәтті - бұл артық салмақ, өйткені бұл бауырды майға айналдырады және май түрінде сақталады", - деп атап өтті сарапшы.
Сондай-ақ, Селиверстованың айтуынша, таза түрінде тәттілер безеуді тудырмайды, бірақ тәттілерді шамадан тыс тұтыну тоқ ішекте немесе аш ішекте дисбиоз тудыруы мүмкін, оны дерматолог кейін безеудің пайда болуымен байланыстыруы мүмкін. Сонымен қатар, безеудің пайда болуы көбінесе терінің жергілікті иммунитетінің бұзылуына, терлеудің бұзылуына және гормоналды өзгерістерге байланысты.
Дереккөз: https://ria.ru/20231027/diabet-1905673904.html
Ашық дереккөздерден алынған сурет