Арықтау және өмірлік тонус үшін рецепттерді жүйеге келтіреміз. Майлы және калориялы азық-түліктерді жемеу, одан да жерортатеңіздік (бұл солай көрінетіндей қымбат емес) ас үйге артықшылық берген жөн. Жүріп тез тамақтанбау керек: баяу, сезіммен, ақылмен, кідіріп шайнау қажет. Сонда көп тамақтанбауға да болады. Түскі ас, таңғы ас, бесіндік және кешкі ас белгілі уақытта «кесте бойынша» болуы тиіс. Және тамақтану арасында «ал жеңіл тамақтану ше?» болмау қажет. Монитор немесе теледидар алдында тамақ – семіруге және ауруларға тіке жол. Бұдан басқа, қанша дегенмен әдеттегі естілсе де, жатар алдында тойып тамақтануға болмайды. Ал үстелден жеңіл аштық сезімімен тұру қажет.
Ең жақсы таңғы ас – сұлы жармасы және жемістер (алмалар және банандар). Және аздап ашымалы сүт өнімдері. Ал түскі асқа қатысты болса, онда бұл жерде қышқылды-сілтілік тепе-теңдік туралы еске түсірген жөн. Оның сақталуына қара шәйді, тәттіні, ұннан жасалған өнімдер, жарма, жұмыртқа және етті шамадан тыс тұтыну кедергі келтіреді. Осы тепе-теңдікке жету үшін, балдыркөк, қызылша, сәбіз, теңіз балдыры мен қырыққабат қажет.
Және тағы қытырлақ картоптың көмегімен арықтауға болады. Иә-иә. Бірақ майға қуырылмағандарында. Одан да «а ля натюрель» қытырлақ картопты дайындаған дұрыс: картопты жұқалап кесіп, қаңылтыр табаға жайып қойып, тұмшапешке салу керек. Ол онда қызарып кебеді. Сонымен қатар, банан, киви, алма, асқабақ, сәбіз сияқты көкөністерден және жемістерден көмештелген қытырлақтарды жасауға болады. Егер осы қиын емес қағидаларды сақтаса және кем дегенде таза ауада 40 минут тұрақты түрде серуендесе – артық салмақ кетеді, және көңіл-күй керемет болады!
Дереккөзі: https://radiosputnik.ria.ru/20210124/pokhudenie-1593823656.html
Сурет ашық дереккөздерден