«Жылдың суық мезгілінде мен авокадо жеуге кеңес беремін, себебі бұл иммундық жүйеге өте керемет оң әсер етеді. Оның құрамында D дәрумені, омега майлары және Е дәрумені бар. D және E дәрумендері – бұл майда еритін дәрумендер, ал авокадоның құрамындағы майлардың арқасында олар біздің ағзамызда дұрыс және тез сіңеді, біз маусымаралық кезеңде қажетті дәрумендерді аламыз, иммунитетті күшейтеміз», – деп Марина Сергиенко түсіндірді.
Авокадоны жеу күшті қуат береді және ағзаны күшейтеді. Оның құрамында өмірді ұзартатын, жүрек-қантамыр жүйесін күшейтетін, ағзаның барлық үдерістерінде, тіпті гормоналды процестерге қатысатын полиқанықпаған май қышқылдары бар, деп емдік тамақтану бойынша кеңесші атап өтті.
«Жемісті күннің бірінші бөлігінде жеген дұрыс: оның калориялығы өте жоғары, тоқшылық сезімін береді. Авокадоны таңертең жеу ұзақ уақытқа қуат береді. Сіз авокадо тосттарын жасай аласыз, оны смузи, салаттарға қосуға болады. Оны салаттарға тұздық ретінде қолдануға болады. Сонымен қатар, авокадо қызыл балықпен және уылдырықпен классикалық бутербродта сары май рөлін атқара алады. Бұл дәмді және пайдалы үйлесім», – деп Марина Сергиенко айтты.
Оның айтуынша, егер сізде бауырмен қиындықтар бар болса, көптеген майлы тағамдар секілді авокадоны қолдануға шектеу қажет.
Ақпарат көзі: https://radiosputnik.ria.ru/20201029/frukty-1581937389.html
Ашық ақпарат көздерінен алынған фотосуреттер