bs-preloader__icon
ru kz

Неліктен кәуаппен алкогольді ішуге болмайды

Медицина ғылымдарының кандидаты, дәрігер-гастроэнтеролог Екатерина Кашух РИА Новостиге неліктен кәуап пен алкогольді біріктірмеу керектігін айтты.
Неліктен кәуаппен алкогольді ішуге болмайды

Маманның айтуынша, қуырылған ет ішімдікпен бірге ұйқы безіне зиянын тигізеді.

«Этанол бүкіл ағзаға, соның ішінде асқазан-ішек жолдары мен бүйректерге әсер етеді. Алкоголь суды кетіреді, ал минералдар онымен бірге кетеді: калий, кальций, магний, мырыш. Алкогольдің әсерінен витаминдер нашар сіңеді, ал майлы ет пен алкоголь дуэті ұйқы безінің зақымдану қаупін арттырады», - деді дәрігер.

Кашух асқазан-ішек жолдары мен жүрек-тамыр жүйесі аурулары бар адамдарға бұл үйлесімнен аулақ болуға кеңес береді. Майлы тағамдардың ағзаға теріс әсерін азайту үшін дәрігер шошқа етін сиыр немесе тауық етімен ауыстыруды, сондай-ақ үйдегі маринадтарды дайындауды ұсынады.

Гастроэнтеролог кәуапты қытырлақ етіп қуыруға болмайтынын атап өтті, өйткені оның құрамында онкологияның даму қаупін арттыратын гетероциклді аминдер бар. Сондай-ақ, сарапшы үстелге жаңа піскен көкөністер мен маусымдық жемістер мен жидектерді көбірек қосуды ұсынады.

«Бір уақытта алақанның өлшемінен артық емес жеу ұсынылады. Сонымен қатар, ет неғұрлым майлы болса, соғұрлым аз бөлік болуы керек. Баяу тамақтаныңыз және артық тамақтанбау үшін үзіліс жасаңыз», - деп аяқтады Кашух.

Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20230430/shashlyk-1868843065.html

Сурет ашық дереккөздерден

Бөлісу
Сондай-ақ, қараңыз
Өмірді сақтандыру өмірдің қиын жағдайларында ғана емес қажет
Өмірді сақтандыру өмірдің қиын жағдайларында ғана емес қажет

РФ-дағы өмірді сақтандыру нарығы ипотекалық қ...

Холестериннің жоғары құрамымен қауіпсіз азық-түліктер аталды
Холестериннің жоғары құрамымен қауіпсіз азық-түліктер аталды

Холестериннің жоғары құрамымен барлық азық-тү...

Ауытқыма ыстыққа қалай шыдауға болады
Ауытқыма ыстыққа қалай шыдауға болады

Күн ыстық болғанда ағзаның қызып кетуі – тәуе...

Ең қызықты материалдар сіздің электронды поштаңызда. Біздің жаңалықтарға жазылыңыз.

Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Өтініш қалдыру