Маманның айтуынша, қуырылған ет ішімдікпен бірге ұйқы безіне зиянын тигізеді.
«Этанол бүкіл ағзаға, соның ішінде асқазан-ішек жолдары мен бүйректерге әсер етеді. Алкоголь суды кетіреді, ал минералдар онымен бірге кетеді: калий, кальций, магний, мырыш. Алкогольдің әсерінен витаминдер нашар сіңеді, ал майлы ет пен алкоголь дуэті ұйқы безінің зақымдану қаупін арттырады», - деді дәрігер.
Кашух асқазан-ішек жолдары мен жүрек-тамыр жүйесі аурулары бар адамдарға бұл үйлесімнен аулақ болуға кеңес береді. Майлы тағамдардың ағзаға теріс әсерін азайту үшін дәрігер шошқа етін сиыр немесе тауық етімен ауыстыруды, сондай-ақ үйдегі маринадтарды дайындауды ұсынады.
Гастроэнтеролог кәуапты қытырлақ етіп қуыруға болмайтынын атап өтті, өйткені оның құрамында онкологияның даму қаупін арттыратын гетероциклді аминдер бар. Сондай-ақ, сарапшы үстелге жаңа піскен көкөністер мен маусымдық жемістер мен жидектерді көбірек қосуды ұсынады.
«Бір уақытта алақанның өлшемінен артық емес жеу ұсынылады. Сонымен қатар, ет неғұрлым майлы болса, соғұрлым аз бөлік болуы керек. Баяу тамақтаныңыз және артық тамақтанбау үшін үзіліс жасаңыз», - деп аяқтады Кашух.
Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20230430/shashlyk-1868843065.html
Сурет ашық дереккөздерден