bs-preloader__icon
ru kz en

Ғалымдар арықтау неге соншалықты қиын екенін түсіндірді

Испандық зерттеушілер еуропалық 800 еріктіден күнделікті сауалнама толтыруды сұрады. Сонымен қатар, барлығынан ДНҚ сынамалары алынды. Ғалымдар алынған деректерді талдап, оларды еріктілердің геномдарынан табылған, диета және тағамдық артықшылықтармен байланысты болуы мүмкін мутациялармен салыстырды. Барлығы осындай бір жарым мыңға жуық ауытқулар табылды, деп жазады РИА Новости.
Ғалымдар арықтау неге соншалықты қиын екенін түсіндірді

Көбінесе көкөніске деген сүйіспеншілікке, сондай-ақ тәбеті мен семіздікке бейімділігіне әсер ететін FTO генінде вариациялар кездеседі. Содан кейін - тұз бен тұздалған өнімдерді таңдауға байланысты CREB1 мен GABRA2  гендер. ДНҚ-ның бұл учаскелері гендерді оқу жылдамдығын реттеуші болып есептеледі және мидағы сигналдардың берілуіне жауап береді.

Тағы да бірнеше «тәттіге құмар» гені табылды. Ең алдымен әңгіме организмнің окситоцинге реакциясын анықтайтын OXTR туралы болып отыр. Жұмыс авторлары адамның шоколадқа деген көзқарасы осыған байланысты деп есептейді. Ал SLC6A2 мен SLC6A5 гендері, шамасы, майлы тамақ пен қанттың артықшылығын қамтамасыз етеді.

Жұмыс авторлары байқаған гендердің алтауы да бірқатар ауруларға - қатерлі ісіктің бірнеше түріне және екінші типтегі диабетке бейімділікпен байланысты екенін айтады.

Дереккөзі https://ria.ru/20200615/1572830572.html

Фотосурет ашық дереккөздерінен алынды

Бөлісу
Сондай-ақ, қараңыз

Ең қызықты материалдар сіздің электронды поштаңызда. Біздің жаңалықтарға жазылыңыз.

Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Өтініш қалдыру