Көбінесе көкөніске деген сүйіспеншілікке, сондай-ақ тәбеті мен семіздікке бейімділігіне әсер ететін FTO генінде вариациялар кездеседі. Содан кейін - тұз бен тұздалған өнімдерді таңдауға байланысты CREB1 мен GABRA2 гендер. ДНҚ-ның бұл учаскелері гендерді оқу жылдамдығын реттеуші болып есептеледі және мидағы сигналдардың берілуіне жауап береді.
Тағы да бірнеше «тәттіге құмар» гені табылды. Ең алдымен әңгіме организмнің окситоцинге реакциясын анықтайтын OXTR туралы болып отыр. Жұмыс авторлары адамның шоколадқа деген көзқарасы осыған байланысты деп есептейді. Ал SLC6A2 мен SLC6A5 гендері, шамасы, майлы тамақ пен қанттың артықшылығын қамтамасыз етеді.
Жұмыс авторлары байқаған гендердің алтауы да бірқатар ауруларға - қатерлі ісіктің бірнеше түріне және екінші типтегі диабетке бейімділікпен байланысты екенін айтады.
Дереккөзі https://ria.ru/20200615/1572830572.html
Фотосурет ашық дереккөздерінен алынды