Қысымды түсіреді
Ғалымдар құрамында какао бар азық-түліктерді тұтыну қан қысымының деңгейін түсіруге көмектесе алатынын білді. Жеті күннің ішінде қара немесе көк шәйді ішумен салыстырғанда какао негізіндегі азық-түліктерді тұтыну нәтижесінде систолалық және диастолалық артериялық қысымның оң өзгеруі бақылануы мүмкін. Бұл жағымды өзгерістер какаодағы азот тотығының шығарылуын ынталандыра алатын антиоксиданттардың болуымен түсіндіріледі. Ол, өз кезегінде, қан тамырларын босаңсытады.
Қартаюды баяулатады
Какао-ұнтақ сондай-ақ фенолды фитохимиялық заттарға және флавоноидтерге бай. Оның құрамында бар мырыш тез қартаюдың негізгі себебі болып табылатын, қышқылдандыратын күйзелістен ағзаны қорғауға көмектесе алады, дейді ғалымдар.
Ми саулығын сақтайды
Какао флавонол секілді, флавоноидтердің үлкен көлемін құрайды. Норман К. Холленберг доктордың басшылығымен зерттеулер флавонол ми саулығын сақтауға көмектесе алатынын көрсетті. Алынған нәтижелер какао негізіндегі азық-түліктерді тұтыну миға қанның баруын күшейтуге қабілетті екенін және тамыр ауруларын емдеу кезінде көмектесетінін көрсетті.
Холестерин деңгейін ретке келтіреді
2004 жылғы зерттеу какао қандағы глюкоза және холестерин деңгейіне гипогликемиялық және қанда холестерин төмендетуші әсер етуге қабілетті екенін көрсетті. Ол ағзада үшглицерид және холестериннің ТТЛП (жаман) деңгейін төмендетуге көмектесуі және холестериннің ЖТЛП (жақсы) деңгейінің елеулі жоғарылауына әкелуі мүмкін.
Сурет ашық дереккөздерден