Алайда, диетолог-дәрігер Викки Петерсеннің сөзінше куркумадан бас тартуы тиіс адамдардың
бірнеше тобы бар. Әсіресе – капсула пішінде.
«Өкінішке орай, куркума утты ингредиенттерді және тіпті қорғасын секілді ауыр металлдарды құрауы мүмкін, - деп ескертеді маман. Кремний диоксиді анағұрлым төмен сапалы қоспаларға тығыздалуды болдырмау үшін қосылуы мүмкін, ал толтырғыш ретінде ұн қоспалары глютенді құрауы мүмкін, сол себепті олар целиакиямен қиналатындарға немесе глютенді көтере
алмайтындарға зиян келтіреді».
Петерсен күніне куркуманы 500-ден 1000 миллиграммға дейін қабылдаған қауіпсіз деді. Алайда адамдар күніне 2000 миллиграммнан асыратын немесе төмен сапалы қоспаларды тұтынатын кезде жағымсыз белгілер пайда болуы мүмкін. Дәрігердің сөзінше, куркуминнің үлкен көлемін қабылдау сондай-ақ асқазан-ішек жайсыздығына және лоқсуға әкелуі мүмкін.
«Бүйрегінде тастардың пайда болуының жоғары қаупі бар адамдар куркумада бар оксалаттардан
қиналуы мүмкін деген біршама алаңдаушылық бар», - деп қосады дәрігер.
Дереккөзі: https://profile.ru/news/society/health/dietolog-rasskazala-komu-nelzya-est-populyarnuyu-
speciyu-dlya-dolgoletiya-768366/
Сурет ашық дереккөздерден