Қазір зерттеушілер микробиомаларды жақсартуға ғажап тәтті тәсіл тапты. Күнделікті авокадоны жеу ішекке аса пайдалы екені анықталды. Journal of Nutrition-де жарияланған жаңа зерттеу авокадоны күнде жейтін адамдарда осы жемісті мүлдем жемейтіндерге қарағанда ас қорыту үшін қажетті пайдалы микробтар анағұрлым көбірек екенін көрсетті.
Авокадоны күнделікті жеу дұрыс асқорытуға ғана әсер етіп қоймай, сонымен қатар, ағзаны басқа тағамнан майды кемірек сіңіруге мәжбүрлейді. Бұдан бөлек, жеміс сау иммундық жүйені сақтауға, тәбетті және қандағы қант деңгейін реттеуге көмектесетін ағзадағы қысқа тізбекті майлы қышқылдардың өндірілуін жоғарылатуға қабілетті.
Сурет ашық дереккөздерден