Анар шырыны табиғи иммуномодуляторларға жатады, ол антиоксиданттар мен антоциандарға бай, сонымен қатар иммундық жасушалардың едәуір бөлігі түзілетін ішектің жұмысына пайдалы әсер етеді, деп атап өтті Мойсенко.
«Анар шырыны әр уақытта ең пайдалы болып есептелген. Оның құрамында көп мөлшерде антиоксиданттар мен антоциандар бар - иммундық жауапты қолдайтын белсенді заттар. Бұл табиғи иммуномодулятор. Анар шырыны сонымен қатар иммундық жауапқа қажетті жасушалардың 80 пайызы өндірілетін ішек жұмысын жақсартады», - деп түсіндірді ол.
Диетологтың айтуынша, анар шырынын ішу күш береді, күш-қуаттың арту сезімін тудырады. Кейбір жағдайларда бұл әсер қандағы гемоглобин деңгейінің жоғарылауымен байланысты, деп санайды Мойсенко.
«Анар шырыны қандағы гемоглобин деңгейін жоғарылатады және темір тапшылығы анемиясын емдеуге көмектеседі - бұл күш-қуаттың жетіспеушілігіне шағымданатын адамдарда жиі анықталады. Бұл оның құрамындағы С дәруменінің, терпендердің, мыс пен темірдің есебінен болады», — деді ол.
Сонымен қатар, анар шырынында полиқанықпаған май қышқылдары мен майда еритін дәрумендер бар, деп жалғастырды Мойсенко. «Анар шырынында майда еритін D, E және K дәрумендері, сондай-ақ аз мөлшерде болса да омега-3 полиқанықпаған май қышқылдары бар», - деді ол.
Анар шырынын дайындағаннан кейін жарты сағат ішінде ішсе, оның пайдасы екі еселенетініне диетолог сенімді. «Шырынды өзіңіз жасап, сумен сұйылтқаныңыз дұрыс. Егер сіз оны дайындалғаннан кейін жарты сағат ішінде ішсеңіз, сіз екі есе дерлік пайда аласыз », - деп қосты Мойсенко.
Ал сусынды сатып алған кезде, оның құрамын мұқият қарастырған жөн, деп еске алды диетолог. Ол тек анар шырыны мен суы бар, қантсыз немесе басқа консервантсыз өнімдерді таңдауды ұсынады.
Дереккөзі: https://ria.ru/20230107/sok-1843320462.html
Сурет ашық дереккөздерден