"Күздің аяғында ағзаға пайдалы тағамдарға сұлы, банан, жеміс сусыны, бұршақ, жасымық, құрма, майлы балық, сиыр еті, жаңғақтар мен алма жатады. Бұл тағамдарда дәрумендер мен микроэлементтер бар, олардың жетіспеушілігі әлсіздікке және өміршеңдіктің жоғалуына әкелуі мүмкін. Олардың қатарында В, D, С дәрумендері, сондай - ақ кальций, калий, темір және магний бар", - деді агенттіктің сұхбатшысы.
Гастроэнтеролог жылдың осы уақытында С дәруменіне бай тағамдарды жиі жеуге кеңес береді. Итмұрын, теңіз шырғаны және мүкжидек сусындары әсіресе пайдалы. Бұл жағдайда қанттан бас тартқан дұрыс, өйткені ол, керісінше, иммунитетті әлсіретеді. Тәттілендіргіш ретінде сусындарға сергітетін, тыныштандыратын, қалпына келтіретін қасиеттері бар бал қосқан дұрыс.
"Ашық піскен көкөністер мен жемістер суық мезгілде пайдалы болады, өйткені олардың құрамында көптеген антиоксиданттар бар. Күнделікті тағамдарды таңдағанда, теңдестірілген тамақтану өзін жақсы сезінуге және суық тию қаупін азайтуға көмектесетінін есте ұстаған жөн", - деп атап өтті Сухорукова.
Дереекөз: https://ria.ru/20241109/vrach-1982781143.html
Ашық дереккөзден алынған сурет