Оның пікірінше, бірінші кезекте рационға жаңа піскен жемістер мен көкөністерді қосу қажет. Тәулігіне кемінде 400 грамм жеу керек.
«Сәбіз, қияр, қызанақ, бұрыш және басқа да танымал көкөністерді сатып алыңыз, – дейді маман. – Бірақ бір нюанс бар: картопты сирек жегені дұрыс. Онда крахмал көп, бірақ жасұнық өте аз. Жемістерден глюкоза өте көп болатын жүзімді алып тастаңыз. Бананмен жағдай қиындау: бір жағынан, онда қандағы сол глюкоза деңгейін жылдам арттыратын көмірсулар көп (және бұл жаман), екінші жағынан, олар көп калийді (бұл жақсы) қамтиды. Поэтому съедайте небольшое количество бананов. Сондықтан банандардың аз мөлшерін жеңіз. Жалпы жеміс туралы айтатын болсақ, Ресейдің орта жолағында өсірілген жемістерді таңдаңыз, олар ең пайдалы».
Сондай-ақ, жүрек пен тамырлар үшін теңіз, әсіресе солтүстік теңіздер балығы өте пайдалы. Оны аптасына кемінде екі-үш рет, ең дұрысы – бес-алты рет қолдану ұсынылады.
Сонымен қатар тізімге жаңғақтар (грек, жержаңғақ, бадам, кедр жағақтары) және холестерин алмасуын реттелуіне қатысатын ағза үшін маңызды Омега-3 және Омега-6 майлы қышқылдарын қамтитын зәйтүн майы да енді.
«Тағы бір пайдалы өнім – жүрек-қантамыр және жүйке жүйелерінің жұмысына оң әсер ететін ащы шоколад (какао құрамының 70 пайыздан астамы), – дейді кардиолог. – Өз фигураңызға қорықпаңыз – күніне 20-30 грамм шоколад (атап айтқанда: сүт емес, ащы шоколад) оны бұзбайды».
Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20200515/1571465695.html
Фотосурет ашық дереккөздерінен алынды