bs-preloader__icon
ru kz en

Диетолог барлық арықтайтын адамдарға рационнан қандай азық-түліктерді алып тастау керектігін айтып берді

Диетолог және гастроэнтеролог Маргарита Куц РИА Новостиге жоғары гликемиялық индексі бар азық-түліктер туралы айтып берді.
Диетолог барлық арықтайтын адамдарға рационнан қандай азық-түліктерді алып тастау керектігін айтып берді

«Сұлы жармасының жоғары гликемиялық индексі инсулиннің шығарылуына әкеледі. Жасанды хош иістендіргішпен қосымша қант және түрлі қоспалар қанда қант деңгейін жоғарылатуға әсер ететін өнімді шығарады, ол арықтау үшін және дұрыс тамақтану үшін мүлдем келмейді», -деп нақтылады Маргарита Куц.

Ақ балықтың етінен тартылған ет – суруми нағыз пайданы береді – оның негізінде теңіз шаяны таяқшалары дайындалуы тиіс. Бірақ, өкінішке орай, танымал маркалардың теңіз шаяны таяқшаларында суруми өте аз немесе ол мүлдем жоқ. Балықтан тартылған етті крахмалмен және түрлі химиялық қоспалармен алмастырады, ол өнімді жалпы мүлде пайдасыз етеді.

«Өңделген картоп қауызында қанда қант деңгейінің күрт өсуіне әсер ететін өте жоғары гликемиялық индекс бар. Бұл метаболизмнің қалыпқа келуі үшін қажет заттарды құрамайтын және ағзаны қанықтырмайтын фастфуд», - деп хабарлады диетолог және гастроэнтеролог.

Супермаркет сөрелерінде кездесетін фитнес-ботончиктерде арықтай алмайсыз. Олар жасырын қанттың үлкен көлемін құрайды. Мен бұл өнімге өте үзілді-кесілді қараймын, сондықтан дұрыс тамақтану қағидаларын ұстанатын адамдарға жеңіл-желпі тамақтану үшін оны жемеуге ұсынамын. Жемістермен тамақтанған дұрыс.

Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20220209/pokhudeniya-1771766347.html

Сурет ашық дереккөзден

Бөлісу
Сондай-ақ, қараңыз

Ең қызықты материалдар сіздің электронды поштаңызда. Біздің жаңалықтарға жазылыңыз.

Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Өтініш қалдыру