«Классикалық бөліктер ересек адам үшін 150 грамм және бала үшін 75 грамм торт болып саналады. Алайда, 150 грамм классикалық торттарда 40-тан 70 граммға дейін қант болуы мүмкін, осыған байланысты диеталық мәліметтерге сүйене отырып, ұсынылған бөлік салмағы шамамен 65 грамм болуы мүмкін. Сонымен, егер сіз торттың бір бөлігін алғыңыз келсе - стандартты бөлікті кесіп, оны үш бөлікке бөліп, өз үлесіңізді алыңыз», - деді Стародубова.
Сондай-ақ, бас диетолог тортты негізгі тамақтан кейін десерт ретінде жеу тортты жеке тағам ретінде тұтынумен салыстырғанда артық тамақтану қаупін азайтатынын атап өтті.
«Осыған байланысты түскі астан кейін десертке бір тілім торт жеген дұрыс. Сонымен қатар, негізгі тағамдармен бірге торт көмірсулары мидағы қанықтылық сигналын күшейтеді және уақытында тоқтауға мүмкіндік береді, ал асқазан мен ішекте тағамның болуы қанттың сіңуін баяулатады және қандағы глюкозаның шыңын төмендетеді», - деп қорытындылады Стародубова.
Сонымен қатар, дәрігер торттағы ингредиенттерді ауыстыру оның калориясын төмендетуі мүмкін екенін, бірақ маңызды емес екенін түсіндірді.
Дереккөз: https://ria.ru/20230811/portsii-1889406188.html
Ашық дереккөздерден алынған сурет