«Дұрыс тамақтану кеңсе қызметкерлеріне салмақ қоспауға мүмкіндік береді. Бұл ірімшік, сүзбе, йогурт немесе ашытылған сүтті сусын болуы мүмкін. Бұл бір уыс жаңғақ болуы мүмкін», - дейді Наталья Круглова.
Дәрігер нақтылайды, егер толыққанды тамақтану мүмкіндігі болса, ақуыздың көзі ретінде диетаға майсыз ет, ақ құс еті немесе балық қосуға болады.
Сонымен қатар, диетаға дәнді дақылдарды қосу маңызды. Мысалы, тұтас бидай наны немесе крекер: «Дәнді дақылдың құрамына назар аударыңыз, онда ұнтақталған ұн болуы керек. Мұндай ұнмен біз күрделі көмірсулардан басқа магний, мырыш, В дәрумендерін аламыз, сонымен қатар тағамдарда ағзаны диеталық талшықтармен және дәрумендермен қамтамасыз ететін тағамдар болуы маңызды. Бұл жаңа піскен жемістер немесе көкөністер болуы мүмкін, жазғы маусымда жидектерді сатып алуға болады».
Мұндай теңдестірілген тағамдар, дейді Круглова, денені ұзақ уақыт қанықтырады және артық тамақтануға әкелмейді.
Дереккөз: https://www.zakon.kz/sovety/6431882-kak-pitatsya-na-rabote-i-ne-nabrat-lishniy-ves.html
Ашық дереккөздерден алынған сурет