Ол балмұздақтың құрамында қант мөлшері жоғары екенін, сондықтан оны диабетиктер мен предиабетпен ауыратын адамдарға қолдануға кеңес берілмейтінін атап өтті. Сонымен қатар, балмұздақтың жоғары калориялы болуына байланысты оны шамадан тыс тұтыну артық салмақтың өсуіне әкелуі мүмкін. Шульга сонымен қатар балмұздақты қалай дұрыс жеуге болатындығы туралы мәселені қозғады: жалау немесе тістеу.
Оның айтуынша, ас қорыту жүйесі бөлме температурасында болатын тағамдармен жақсы жұмыс істейді, сондықтан тым суық тағам ағзаға стресс әкелуі мүмкін. Осыған байланысты балмұздақты тістегеннен гөрі жалаған жөн.
Балаларға ерекше назар аудару керек: оларға асқазан-ішек жолдарына теріс әсер етпеу үшін аздап еріген балмұздақ беру ұсынылады.
Өнеркәсіптік балмұздақта денсаулыққа зиянды болуы мүмкін әртүрлі қоспалар, консерванттар, жасанды түстер мен хош иістер бар, әсіресе асқазаны сезімтал немесе тағамдық аллергиясы бар адамдар үшін.
Дереккөз: https://www.medikforum.ru/health/149063-gastroenterolog-shulga-posovetovala-est-podtayavshee-morozhenoe-radi-zdorovya-zhkt.html
Ашық дереккөзден алынған сурет