Мещерякованың айтуынша, диетада минералдардың (магний, калий, мырыш, темір, мыс, йод), дәрумендердің (С, В1, В6, В9 немесе фолий қышқылы), бетаин, бетацианин пигменті, каротин, органикалық қышқылдар бар қызылша болуы керек. "Күзгі кезеңде бұл өнімді үнемі қолдану ұсынылады (аптасына 500-700 граммға дейін), негізінен жаңа. Сондай-ақ, салаттарда, сорпаларда, көкөніс гарнирлерінде және тіпті нан өнімдерінде қолдануға болатын қызылша жапырақтарының пайдалы қасиеттері туралы ұмытпаңыз", - деп кеңес береді дәрігер.
Сонымен қатар, Мещерякова толықтырды, күзде рационға қырыққабат пен қызанақ, Иерусалим артишокы, репа кіруі керек – мұның бәрі денеге денсаулықты нығайтатын және иммундық жүйенің жұмысын қолдайтын көптеген заттар бере алатын көкөністер. Бұл тұрғыда табиғаттың табиғи, аз өңделген, консервіленбеген сыйлықтары әсіресе пайдалы.
Дереккөз: https://www.zakon.kz/sovety/6407430-dietolog-rasskazala-kakie-ovoshchi-obyazatelno-dolzhny-vkhodit-v-osenniy-ratsion.html
Ашық дереккөздерден алынған сурет