bs-preloader__icon
ru kz en

Қандай азық-түліктерді қыс пен көктемде жеген пайдалырақ

Гастроэнтеролог-дәрігер және диетолог Нурия Дианова РИА Новости-ге ресейліктерге қыста және көктемде тұтыну қажет бес басты азық-түлік туралы айтып берді.
Қандай азық-түліктерді қыс пен көктемде жеген пайдалырақ

Оның сөзінше, рационда міндетті түрде ұнтақталған зығыр дәндері болу керек. «Дәл ұнтақталған: олардан біз бүткіл пайданы аламыз және зиян алмаймыз, себебі ішек проблемалары бар емделушілердің көбісіне дәл дәндер зиян келтіруі мүмкін», - деді маман.

Бұдан бөлек, қарашадан мамырға дейін киви, цитрус, сондай-ақ күрделі көмірсуға бай және «бауырдың семіздігімен жақсы жұмыс істейтін» құрақұмықты жеген пайдалы. Көкөністерден А провитаминін құрайтын сәбізге назар аударған жөн. Тамыр жемісті пісірілген күйінде, сондай-ақ балғын күйінде жеуге болады.

Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20210216/produkty-1597746903.html

Сурет ашық дереккөздерден

Бөлісу
Сондай-ақ, қараңыз

Ең қызықты материалдар сіздің электронды поштаңызда. Біздің жаңалықтарға жазылыңыз.

Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Өтініш қалдыру