Оның сөзінше, рационда міндетті түрде ұнтақталған зығыр дәндері болу керек. «Дәл ұнтақталған: олардан біз бүткіл пайданы аламыз және зиян алмаймыз, себебі ішек проблемалары бар емделушілердің көбісіне дәл дәндер зиян келтіруі мүмкін», - деді маман.
Бұдан бөлек, қарашадан мамырға дейін киви, цитрус, сондай-ақ күрделі көмірсуға бай және «бауырдың семіздігімен жақсы жұмыс істейтін» құрақұмықты жеген пайдалы. Көкөністерден А провитаминін құрайтын сәбізге назар аударған жөн. Тамыр жемісті пісірілген күйінде, сондай-ақ балғын күйінде жеуге болады.
Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20210216/produkty-1597746903.html
Сурет ашық дереккөздерден