bs-preloader__icon
ru kz

Қандай азық-түліктерді қыс пен көктемде жеген пайдалырақ

Гастроэнтеролог-дәрігер және диетолог Нурия Дианова РИА Новости-ге ресейліктерге қыста және көктемде тұтыну қажет бес басты азық-түлік туралы айтып берді.
Қандай азық-түліктерді қыс пен көктемде жеген пайдалырақ

Оның сөзінше, рационда міндетті түрде ұнтақталған зығыр дәндері болу керек. «Дәл ұнтақталған: олардан біз бүткіл пайданы аламыз және зиян алмаймыз, себебі ішек проблемалары бар емделушілердің көбісіне дәл дәндер зиян келтіруі мүмкін», - деді маман.

Бұдан бөлек, қарашадан мамырға дейін киви, цитрус, сондай-ақ күрделі көмірсуға бай және «бауырдың семіздігімен жақсы жұмыс істейтін» құрақұмықты жеген пайдалы. Көкөністерден А провитаминін құрайтын сәбізге назар аударған жөн. Тамыр жемісті пісірілген күйінде, сондай-ақ балғын күйінде жеуге болады.

Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20210216/produkty-1597746903.html

Сурет ашық дереккөздерден

Бөлісу
Сондай-ақ, қараңыз
Қазақстанда «Қауіпсіз өмір!» Ұлттық бағдарламасы іске қосылды
Қазақстанда «Қауіпсіз өмір!» Ұлттық бағдарламасы іске қосылды

Бағдарлама аясында Астана қаласында «Біздің қ...

Әйел қайтыс болған жағдайға жоспар барма?
Әйел қайтыс болған жағдайға жоспар барма?

Дәл осындай тақырыппен осыдан тура 20 жыл бұрын...

Ең қызықты материалдар сіздің электронды поштаңызда. Біздің жаңалықтарға жазылыңыз.

Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Өтініш қалдыру