bs-preloader__icon
ru kz

Қандай азық-түліктерді қыс пен көктемде жеген пайдалырақ

Гастроэнтеролог-дәрігер және диетолог Нурия Дианова РИА Новости-ге ресейліктерге қыста және көктемде тұтыну қажет бес басты азық-түлік туралы айтып берді.
Қандай азық-түліктерді қыс пен көктемде жеген пайдалырақ

Оның сөзінше, рационда міндетті түрде ұнтақталған зығыр дәндері болу керек. «Дәл ұнтақталған: олардан біз бүткіл пайданы аламыз және зиян алмаймыз, себебі ішек проблемалары бар емделушілердің көбісіне дәл дәндер зиян келтіруі мүмкін», - деді маман.

Бұдан бөлек, қарашадан мамырға дейін киви, цитрус, сондай-ақ күрделі көмірсуға бай және «бауырдың семіздігімен жақсы жұмыс істейтін» құрақұмықты жеген пайдалы. Көкөністерден А провитаминін құрайтын сәбізге назар аударған жөн. Тамыр жемісті пісірілген күйінде, сондай-ақ балғын күйінде жеуге болады.

Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20210216/produkty-1597746903.html

Сурет ашық дереккөздерден

Бөлісу
Сондай-ақ, қараңыз
Олжас Ашкеев СТКБҚ басқарма төрағасы болып сайланды
Олжас Ашкеев СТКБҚ басқарма төрағасы болып сайланды

Директорлар кеңесінің шешімімен СТКБҚ басқар...

Ең қызықты материалдар сіздің электронды поштаңызда. Біздің жаңалықтарға жазылыңыз.

Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Өтініш қалдыру