Бал қалыпты мөлшерде тұтынылса, жағымды дәм беріп, ауыз қуысының денсаулығын жақсартады. «Балдың барлық түрлерінде сутегінің асқын тотығы деп аталатын зат бар, ол «бактерияға қарсы» әсерге ие, тіс өңезінің пайда болуымен және қызыл иектің ауруларына байланысты бактерияларды тежейді. Манука балында бұл заттың әлдеқайда жоғары деңгейі бар, сонымен қатар метилглоксал немесе қысқаша MGO деп аталатын басқа пайдалы зат бар», - дейді отбасылық дәрігер Татьяна Захарова.
Балдың бактерияға қарсы әсері де бар, нәтижесінде манука балының басқа балмен салыстырғанда жалпы бактерияға қарсы әсері әлдеқайда күшті болады. Зерттеулерде манука балы қарапайым манука емес балмен салыстырғанда ауыз қуысы ауруын тудыратын бактериялардың үш штамдарына қарсы күшті бактерияға қарсы әсер көрсетті.
Мақсатқа жету үшін күніне бір-екі шай қасық жеткілікті болуы тиіс. Манука балын йогурт, пудинг, жарма немесе ботқа сияқты балдың басқа түрлері сияқты қолдануға немесе суық және ыстық сусындарға қосуға болады.
Дереккөзі: http://finprom.kz/ru/article/za-pyat-let-uroven-proizvodstvennogo-travmatizma-snizilsya-na-65
Сурет ашық дереккөздерден