Материалдары Annals of Internal Medicine журналында жарияланған, зерттеу барысында ғалымдар тәттілендірілмеген кофені тұрақты түрде ішетін адамдар кофені ішпейтіндерге қарағанда 16-20%-ға қайтыс болу мүмкіншілігі аз екенін анықтады. Сусынға бір шәй қасық қант қосқан кезде бұл көрсеткіш 29-31%-ға дейін ұлғаяды.
Лос-Анджелестегі Калифорния университетінің медициналық орталығының аға диетологі Дана Эллис Ханнс бұл тұжырымдарды күтпеген деп санамайды, себебі кофе қабынуға қарсы пайдалы сусын болып табылады.
«Қара кофе ең пайдалы, себебі оның құрамында полифенолдар мен антиоксиданттар бар, бірақ қантта және кілегей түріндегі қоспаларда табуға болатын қабыну қосылыстары жоқ», - деп жазады Eat This, Not That Ханнсқа сілтеме жасап.
Дәрігер сонымен қатар, қанттың бір қасығы қосылған кофеде әсері тура сондай болатынын, және тұтынатын қанттың көлеміне мұқият қарауды ұсынды.
Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20220607/kofe-1793717724.html
Сурет ашық дереккөздерден