bs-preloader__icon
ru kz

Шабдалылардың күтпеген пайдалы қасиеттері аталды

Биология ғылымдарының докторы Валерий Мелик-Гусейнов «Аргументы и факты» газетіне берген сұхбатында шабдалылардың пайдалы қасиеттері туралы айтып берді.
Шабдалылардың күтпеген пайдалы қасиеттері аталды

Оның айтуынша, жемістер ас қорыту бездерінің секрециялық қызметін күшейтеді, бұл майлы асты қорытуды жеңілдетеді.

Маман гастриттерден, энтероколиттерден, бауыр ауруларынан, жүрек-қан тамырлары жүйесі мен тыныс алу органдарынан зардап шегетін адамдарға жеміс-жидек жеуді ұсынды. Биолог сондай-ақ шабдалы жас жапырақтарынан жасалған сұйық ботқаны іріңдеу, сыздауық, күйік, нейродерматит және басқа да тері ауруларын емдеу кезінде пайдаланатынын атап өтті.  

Дереккөзі: https://ria.ru/20200730/1575180827.html

Фотосурет ашық дереккөздерінен алынды

Бөлісу
Сондай-ақ, қараңыз
Балмұздақты қалай жеуге болады
Балмұздақты қалай жеуге болады

Гастроэнтеролог Наталья Шульга асқазан-ішек ж...

2021 жылы ақпанда ӨСК сыйлықақылары 79,8%-ға өсті
2021 жылы ақпанда ӨСК сыйлықақылары 79,8%-ға өсті

Өсімді өмірді сақтандыру нарығының шамамен ба...

Ең қызықты материалдар сіздің электронды поштаңызда. Біздің жаңалықтарға жазылыңыз.

Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Өтініш қалдыру