"Бірінші құнды өнім-асқабақ. Оның құрамында А, В, РР, Т, С дәрумендері және мыс, мырыш, темір микроэлементтері бар. Асқабақ бета-каротин мен пектинге бай. Бұл көкөністің максималды пайдасын сақтау үшін оны аздап өсімдік майымен пісірген дұрыс, қалауыңыз бойынша тұз, бұрыш, сарымсақ, кориандр, даршын немесе басқа дәмдеуіштерді қосуға болады. Шикі, үгітілген немесе кішкене текшелерге кесілген асқабақ салаттарға жақсы сәйкес келеді", - деді сарапшы.
Құрамында А, С, Е дәрумендері мен антиоксиданттар бар тағы бір пайдалы көкөніс-болгар бұрышы. А, С, пп, Е, К дәрумендеріне, хром, марганец, мырыш, мыс, магний және темірге бай итмұрын күзде және қыста энергия деңгейін ұстап тұруға өте ыңғайлы.
"10 г құрғақ жемістерде С витаминінің тәуліктік дозасы бар және витамин тотығып, қасиеттерін жоғалтпауы үшін итмұрын шыны ыдыста жақсы қайнатылады. Итмұрын шайынан басқа, сіз инфузия дайындауға немесе компотқа жеміс қосуға болады", - деп атап өтті нутрициолог.
Дереккөз: https://www.gazeta.ru/family/news/2024/01/05/22060423.shtml
Ашық дереккөздерден алынған сурет