bs-preloader__icon
ru kz en

Ірімшікті неліктен күніге жеуге болмайды

Ірімшік әсіресе қыста пайдалы, бірақ оны күніге жеуге болмайды деп санайды диетолог-дәрігер Андрей Бобровский. Sputnik радиосына сұхбатқа ол бұл өнімді шамадан тыс тұтыну қандай ауруларға алып келуі мүмкін екенін айтты.
Ірімшікті неліктен күніге жеуге болмайды

Сүт өнімі күнделікті тұтынуға келмейді, деп ескертті медицина ғылымдарының кандидаты, дәрігер-диетолог, СПМУ-дің медицина факультетінің доценті Андрей Бобровский. «Өте көп мөлшерде» ірімшік атеросклероз, гипертонияға және басқа жүрек-қан тамырларының ауруларына, сондай-ақ несеп тас ауруының дамуына алып келуі мүмкін.

Ірімшіктің көптеген түрлерінің құрамына тұздың үлкен көлемі кіреді, ол да ағзаға қауіп төндіреді, деді ол. Егер адам өзінің күнделікті рационынан бұл өнімді алып тастауға дайын болмаса, оған оны белгілі мөлшермен тұтынып шектеу қажет.

«Денсаулыққа зиян келтірмей ірімшікті тұтынудың жоғары шегі – тәулігіне 100-150 грамм», — деп нақтылады Бобровский.

Шекті көлемде ірімшік пайдалы, оның құрамына кіретін ақуыздар ағза үшін құрылыс материалы болып табылады және иммунитетті көтереді, деп жалғастырды дәрігер.

«Ірімшік – толық ақуызға, амин қышқылына бай сүт өнімі, бұл ақуыздың сіңірілуі жоғары. Жақсы ақуыздың арқасында ірімшік иммунитетті сақтайды, бүткіл ағзаның жақсы қызмет етуіне ықпал етеді, себебі ақуыз –«кірпіштер», біздің денеміз осыдан тұратын құрылыс материалы», — деп ол ескертті.

Дереккөзі: https://ria.ru/20220112/syr-1767424057.html

Сурет ашық дереккөздерден

Бөлісу
Сондай-ақ, қараңыз

Ең қызықты материалдар сіздің электронды поштаңызда. Біздің жаңалықтарға жазылыңыз.

Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Өтініш қалдыру