Сүт өнімі күнделікті тұтынуға келмейді, деп ескертті медицина ғылымдарының кандидаты, дәрігер-диетолог, СПМУ-дің медицина факультетінің доценті Андрей Бобровский. «Өте көп мөлшерде» ірімшік атеросклероз, гипертонияға және басқа жүрек-қан тамырларының ауруларына, сондай-ақ несеп тас ауруының дамуына алып келуі мүмкін.
Ірімшіктің көптеген түрлерінің құрамына тұздың үлкен көлемі кіреді, ол да ағзаға қауіп төндіреді, деді ол. Егер адам өзінің күнделікті рационынан бұл өнімді алып тастауға дайын болмаса, оған оны белгілі мөлшермен тұтынып шектеу қажет.
«Денсаулыққа зиян келтірмей ірімшікті тұтынудың жоғары шегі – тәулігіне 100-150 грамм», — деп нақтылады Бобровский.
Шекті көлемде ірімшік пайдалы, оның құрамына кіретін ақуыздар ағза үшін құрылыс материалы болып табылады және иммунитетті көтереді, деп жалғастырды дәрігер.
«Ірімшік – толық ақуызға, амин қышқылына бай сүт өнімі, бұл ақуыздың сіңірілуі жоғары. Жақсы ақуыздың арқасында ірімшік иммунитетті сақтайды, бүткіл ағзаның жақсы қызмет етуіне ықпал етеді, себебі ақуыз –«кірпіштер», біздің денеміз осыдан тұратын құрылыс материалы», — деп ол ескертті.
Дереккөзі: https://ria.ru/20220112/syr-1767424057.html
Сурет ашық дереккөздерден