Автор Дүниежүзілік денсаулық сақтау ұйымының деректеріне сәйкес, Жапония әлемде 84,2 жас – өмір ұзақтығы бойынша бірінші орынды алатынын айтты. Бұл ретте, елдің тұрғындары спортпен айналысуды жақсы көрмейді.
Жапондық ұзақ өмір сүрудің себептеріне генетика, тұрмыс жағдайлары, әлеуметтік даму, денсаулық сақтау деңгейі және басқа да факторлар жатады. Ал негізгі себептердің бірі – тамақтану, дейді блогер.
Сонымен, жапон дастарханында әрдайым алуандық бар. Бірақ бұл ретте порциялар салыстырмалы түрде үлкен емес дейді автор. Әрбір тамақтануға балық, ет, көкөністер, жемістер, күріш және тамақтанудың басқа негізгі азық-түліктері кіреді. Осындай көптеген шағын тамақтардан рацион тамақтануды анағұрлым үйлестірілген қылуға мүмкіндік беретіні айтылады.
Сонымен қатар жапондықтар рационының ең көп бөлігін сиыр еті, қой еті немесе шошқа етінен бөлек, қан тамырларының бітелуіне әкелуі және созылмалы ауруларды туындатуы мүмкін, кемірек қаныққан май қышқылдарын құрайтын, балық және теңіз өнімдері алады. Бұл ретте автор еттің бұл түрлерін тұтынудан толық бас тарту қажетінің жоқтығын айтты. Тек мөлшерін білген маңызды және рационда еттің бірнеше түрлері, балық және теңіз өнімдері болатындай үйлестірілген тамақтануды сақтаған жөн.
Дереккөзі: https://ria.ru/20210425/dolgoletie-1729815996.html
Сурет ашық дереккөздерден