Оның айтуынша, қарақұмық қанды қоюландырады. Қан ұюды, варикозды, стенокардияны, инфаркты және басқа ауруларды болдырмау үшін оны ұқсас әсері бар өнімдермен бірге қолдануға болмайды.
«Қантты алып тастаңыз. Оған байланысты қандағы глюкоза деңгейі көтеріліп, липидті қосылыстардың өндірісі артады. Бұл қанның тұтқырлығын арттырады, тромбоз қаупін арттырады», - деді Кутушов.
Сондай-ақ, дәрігер қою қан иелеріне қарақұмықты майлы және ысталған ет, консервілер мен алкогольмен біріктіруді ұсынбайды.
Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20230516/grechka-1872235131.html
Сурет ашық дереккөздерден