"Жасырын тұз бен қант бар тағамдар үлкен қауіп төндіреді. Тұз қан қысымын жоғарылатады, ал қант пен қаныққан майлар созылмалы қабыну мен тамырлардың атеросклеротикалық зақымдалуына ықпал етеді. Сондықтан диетада қантты сода, торттар, торттар, дайын десерттер, майонез, кетчуп, түрлі салат таңғыштары, сондай-ақ ақ нан мен оралған шырындардың мөлшерін шектеген дұрыс. Бұл тағамдарды жиі тұтыну инсульт қаупін едәуір арттырады", - деп түсіндірді Попов.
Маманның айтуынша, құрамында көп мөлшерде тұз, қант, транс майлар, эмульгаторлар, Қоюландырғыштар, жасанды хош иістер және басқа да қоспалар бар өңделген тағамдар мен фастфудтардан бас тарту керек. Бұл чипсы, крекер, дайын таңғы ас, фри, гамбургерлер, түйіршіктер, мұздатылған пицца, консервілер.
Попов жүрек-қан тамырлары денсаулығын сақтау үшін ең жақсы диеталардың бірі-Жерорта теңізі диетасын ұстануды ұсынды. Оған көкөністердің, жемістердің, балықтардың, теңіз өнімдерінің, бұршақ дақылдарының және сүт өнімдерінің көп мөлшері, сондай-ақ қызыл етті аз жеген кезде зәйтүн майы мен жаңғақтар кіреді.
Дереккөз: https://rsport.ria.ru/20240903/produkty-provotsiruyuschie-insult-1969908143.html
Ашық дереккөздерден алынған сурет