Денсаулығын жақсарту және салмақ жоғалту үшін дұрыс тағамдарды табуға назар аудара отырып, 44 жастағы Рейчел өзімен тәжірибе жасауды шешті. 12 апта ішінде ол тек екі тағамды тұтынды: ақ ет немесе балық қосылған сорпа, жаңғақтар мен жемістер қосылған айран. Бұл қарапайым мәзір оған 16 кг салмақ жоғалтуға көмектесті.
Екі жылдан кейін екі баланың анасы өзінің өзгерістерімен бәрін таң қалдырды. Оның салмағы 53 келіге қысқарды.
Диетолог Юлия Лементина "медицина форумы" үшін бұл әдістің қандай кемшіліктері мен артықшылықтары бар екенін айтты. "Шектеулі тағамдармен тамақтану денсаулыққа бірнеше жағымсыз салдарға әкелуі мүмкін. Егер диета көптеген тағамдарды алып тастаса, ағза ақуыздар, көмірсулар, майлар, дәрумендер мен минералдар сияқты маңызды қоректік заттардың жетіспеушілігіне тап болуы мүмкін. Бұл энергия тапшылығына, иммунитеттің төмендеуіне, терінің, шаштың және тырнақтың проблемаларына және әртүрлі аурулардың дамуына әкелуі мүмкін", - дейді Лементина.
Белгілі бір дәрумендер мен минералдардың жетіспеушілігі әртүрлі аурулар мен жағдайларға әкелуі мүмкін, мысалы, темір тапшылығына байланысты анемия, кальций тапшылығына байланысты сүйек аурулары, В1 витаминінің жетіспеушілігіне байланысты бери-бери және басқалар.
Азық-түлікті шектеу стрессті және тағамға деген теріс көзқарасты тудыруы мүмкін, бұл мазасыздық, депрессия немесе тамақтанудың бұзылуы сияқты психологиялық мәселелердің дамуына әкелуі мүмкін.
"Кейбір адамдар үшін азық-түлік таңдауды шектеу тамақтануды жеңілдетуді және тамақтану туралы шешім қабылдауды жеңілдетуді білдіруі мүмкін. Бұл әсіресе тамақтануды жоспарлауда немесе бөліктерді бақылауда қиналатындарға қатысты", - деп түсіндіреді Лементина.
Шектеулі диеталар денсаулықтың кейбір аспектілерін жақсартуда тиімді болуы мүмкін, мысалы, холестеринді төмендету, қандағы қантты бақылау немесе белгілі бір аурулардың даму қаупін азайту.
Дереккөз: https://www.medikforum.ru/health/148212-pohudet-na-53-kilogramma-za-dva-goda.html
Ашық дереккөздерден алынған сурет