Fitkit диетологы және кеңесшісі Евгения Белуганың айтуынша, фаст-фудты бірнеше күн тұтынғаннан кейін дене мұндай диетаны жалғастырудың қажеті жоқ екенін меңзей бастайды.
Майлы, талшықтары аз тағамдар ас қорыту жүйесінде теңгерімсіздік тудырады. Осыған байланысты іш қату, күйдіргі және асқазан-ішек жолдарының басқа проблемалары болуы мүмкін.
Безеу - бұл тері тесігіндегі қабынумен байланысты күрделі мультифакторлы ауру. Оның нақты себептері әлі белгісіз.
Бір айдан кейін жоғарыда аталған мәселелерге жаңа, жағымсыз салдар қосылады. Фаст-фуд әдетте тұзға, яғни натрийге бай. Оның ағзадағы артық мөлшері тіндерде сұйықтықтың сақталуын тудырады және ісінуге әкеледі. Фаст-фудтағы майдың көп мөлшері холестерин деңгейінің жоғарылауына ықпал етеді, бұл жүрек-қан тамырлары ауруларының қаупін арттырады. Омега-3 май қышқылдары мен дәрумендердің жетіспеушілігі энергия деңгейіне және когнитивті функцияларға әсер етіп, ұйқышылдыққа және концентрацияның төмендеуіне әкелуі мүмкін.
Майлы және өңделген тағамдарды шамадан тыс тұтыну майлы гепатозға және бауырдың басқа мәселелеріне әкелуі мүмкін. Сперлок бауырының жағдайы жағдайында дәрігерлер оны циррозды дамытатын маскүнеммен салыстырды.
"Мүмкін" қант диабеті өзінің мәртебесін "жоғары ықтималдыққа" өзгертеді. Егер көмірсулардың мөлшері өзгеріссіз қалса, ең ауыр зардаптарды болдырмауға болмайды. Фаст — фуд жейтіндер аптасына екі рет инсулинге төзімділікті екі есе арттырады - бұл қант диабетінен бұрын болатын жағдай.
Қандағы холестеринді жоғарылататын майлы тамақпен тамақтану айлары жүрек-қан тамырлары ауруларының дамуына себеп болады.
Дереккөз: https://style.rbc.ru/health/65549b2c9a79479b7618e49b
Ашық дереккөздерден алынған сурет