«Барлығына қағида бір – неғұрлым аз болса, соғұрлым жақсы. ДДСҰ-ның ұсынымдары бойынша қазір күніне қосылған қанттың 50 грамынан артық тұтыну ұсынылмайды. Бұл ретте қазіргі таңда сарапшылардың көбісі күніне 25 граммнан артық емес қант жеу қажет деп санайды. Салыстырма үшін, құймақтың орташа порциясында – 30 грамм қант бар. Ұсынымдарды сақтау үшін тамақтану рационындағы қанттың және тәттінің мөлшерін қатаң бақылау қажет және кондитер тағамдары мен тәтті газдалған сусындарды шектеу керек», - дейді Стародубова, қандай көлемде тәттіні жеуге болады деген сұраққа жауап бере отырып.
Оның сөзінше, кәмпиттер мен басқа тәттілер – «мерекелік тағамдар», оны аптасына 1-2 рет жеуге болады.
Дәрігер тәттілерге баламасын таңдауға болады деп хабарлайды, мысалы, жеміс-жидектер, немесе қанттың төмен құрамымен тәтті емес десерттің түрлерін, бірақ ол да жиі емес – тәтті тоңба, мармелад немесе пастила. Бұл ретте өнімнің химиялық құрамына және ондағы қанттың құрамына, қарапайым көмірсуға назар аудару қажет.
Дереккөзі: https://ria.ru/20210406/sladkoe-1604378557.html
Сурет ашық дереккөздерден