Жүгері майы қабыну мен бауырдың зақымдануын туындатуы мүмкін, полиқаныққан майлы қышқылдардың едәуір құрамы үшін денсаулыққа зиян келтіруі мүмкін.
Соя майын тұтынуды шектеген жөн. Өндірістік үдеріс оны қышқылдануға неғұрлым қабілетті етеді, бұл жүрек-қан тамырлары ауруларының, екінші типтегі диабет және метаболизмдік синдром қаупін жоғарылатады.
Тамақтану саласында сарапшы Майкл Гаррико рационнан пальма майын алып тастауға кеңес береді. Оның сөзінше, жоғары температураға дейін қыздырған кезде ол онкологияның, жүрек және қан айналымы аурулары мен диабеттің асқынуына алып келуі мүмкін.
Ағзаға кері әсерді сіңірілмейтін майлы қышқылдар үшін кокос майы да беруі мүмкін. 2020 жылы жарияланған зерттеуге сәйкес, кокос майы зиянды холестерин деңгейін жоғарылатуы және жүрекке зиян келтіруі мүмкін.
Мамандардың сөзінше, сутектендірілген майларға және өсімдік майының қоспасына сақтықпен қараған жөн, себебі олар жүрекке зиян келтіреді және нашар холестерин деңгейін жоғарылатады. Диетологтар пайдалы балама ретінде зәйтүн және ерітілген майды қолдануға кеңес береді.
Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20220404/maslo-1781633911.html
Сурет ашық дереккөздерден