Алдын ала тамақтанған жөн
Көкке шығуға немесе қонақтағы дастарханға өте аш болып келмеген дұрыс. Себебі артық тамақтану қаупі бар, ол асқазанда ауырлыққа әкеледі.
Нені және қалай жеу қажет
Мерекелік дастарханда әдетте ақуызды азық-түліктер көп: құс, ет, балық. Түрлі ақуызды араластыру асқазанда ауырлыққа және өзіңізді нашар сезінуге алып келуі мүмкін. Мұны болдырмас үшін, бір ыстық тамақта тоқталған жөн.
Еттің (оның ішінде кәуаптың) бір порциясынан (300 г) артық жемеуге кеңес беріледі. Оған көбірек көкөністі қосқан дұрыс, ал крахмалды өнімдерді (мысалы картоп) жегенді шектеген жөн. Тұздықтармен, әсіресе сатып алынған тұздықтармен асыра сілтеу дұрыс болмас.
Шамадан тыс артық жемес үшін, әбден және ақырын шайнау қажет.
Сурет ашық дереккөздерден