bs-preloader__icon
ru kz en

Құлпынайда нитраттарды қалай анықтауға болады

Ерте шыққан құлпынайды шектеулі көлемде жеген дұрыс, себебі оның құрамында үлкен көлемде нитраттар болуы мүмкін, деп санайды агроном Владимир Викулов. Бұл жемістің қанша грамы денсаулыққа зиян келтірмейтінін ол Sputnik радиосына сұхбатта айтып берді.
Құлпынайда нитраттарды қалай анықтауға болады

Құлпынайды сатып алған кезде, оның иісі мен түсіне назар аудару қажет, деп кеңес береді агроном.

«Нитраттардың барына жанама белгі жеткіліксіз тән түс, ағарыңқы бояу, жасанды ірі жемістер, хош иістің болмауы болуы мүмкін. Топырақты жемістер қауіпсіз, олар мүлдем басқа сыртқы келбетке ие: ашық, қаныққан, өзіндік хош иіс», - дейді агроном Владимир Викулов.

Құлпынаймен үлану сирек болады, себебі әдетте адамдар оны үлкен көлемде жемейді, деп жалғастырды Викулов. Егер өнімді бір рет 100-150 граммнан аспайтын мөлшерде жесе, нитраттардың ағзаға теріс әсерінің қаупін болдырмауға болады, деген сенімде ол.

«100-150 грамм мөлшері дәрумендердің кей мөлшерін алу үшін және өзіңізге зиян келтірмес үшін, әбден жеткілікті», - деп нақтылады Викулов.

Құлпынайды таңдай отырып, сонымен қатар, оның балғындығын қарау қажет. Егер жеміс сабағы қарайып үлгерсе, ал жеміс «ұрылған» болып көрінсе, онда азық тез бұзылуы мүмкін, деп қосты агроном.

Дереккөзі: https://ria.ru/20220506/klubnika-1787111424.html

Сурет ашық дереккөздерден

Бөлісу
Сондай-ақ, қараңыз
ҚР-да теріс табыстылығы бар депозиттер болуы мүмкін бе?
ҚР-да теріс табыстылығы бар депозиттер болуы мүмкін бе?

Біраз уақыттан бері ресейлік банктерге ЕО-да к...

Зейнетақы аннуитетінің артықшылықтары
Зейнетақы аннуитетінің артықшылықтары

ҚР Ұлттық Банкінің деректері бойынша бір жылд...

Ең қызықты материалдар сіздің электронды поштаңызда. Біздің жаңалықтарға жазылыңыз.

Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Өтініш қалдыру