Құлпынайды сатып алған кезде, оның иісі мен түсіне назар аудару қажет, деп кеңес береді агроном.
«Нитраттардың барына жанама белгі жеткіліксіз тән түс, ағарыңқы бояу, жасанды ірі жемістер, хош иістің болмауы болуы мүмкін. Топырақты жемістер қауіпсіз, олар мүлдем басқа сыртқы келбетке ие: ашық, қаныққан, өзіндік хош иіс», - дейді агроном Владимир Викулов.
Құлпынаймен үлану сирек болады, себебі әдетте адамдар оны үлкен көлемде жемейді, деп жалғастырды Викулов. Егер өнімді бір рет 100-150 граммнан аспайтын мөлшерде жесе, нитраттардың ағзаға теріс әсерінің қаупін болдырмауға болады, деген сенімде ол.
«100-150 грамм мөлшері дәрумендердің кей мөлшерін алу үшін және өзіңізге зиян келтірмес үшін, әбден жеткілікті», - деп нақтылады Викулов.
Құлпынайды таңдай отырып, сонымен қатар, оның балғындығын қарау қажет. Егер жеміс сабағы қарайып үлгерсе, ал жеміс «ұрылған» болып көрінсе, онда азық тез бұзылуы мүмкін, деп қосты агроном.
Дереккөзі: https://ria.ru/20220506/klubnika-1787111424.html
Сурет ашық дереккөздерден