Сарапшы атап өткендей, ауыр тамақтан кейін аштық сезімімен бірге «жеңілдік» де кетеді. Сондықтан, жазғы күні түскі ас кезінде дәрігер пісірілген құс етіне, майсыз етке, қуырылмаған балыққа, ашымалы сүт өнімдеріне, көкөністерге, шөптерге, десерт ретінде жидектердің азғантай мөлшеріне тоқтауды ұсынады.
Майлы ет, сүт, піскен нан өнімдер, тәттілер, ысталған ет пен майлы тағамдардан, керісінше, эндокринолог бас тартуға шақырды. Салқын тағам да, сарапшының пікірінше, онша пайдалы емес – мысалы, окрошка немесе квасты бөлме температурасымен бірдей етіп қолданған жөн.
Дереккөз: https://profile.ru/news/society/health/rossiyanam-rasskazali-o-pravilnom-pitanii-v-zharu-1129186/
Фото ашық дереккөздерден алынған