Күзде басталатын ауа-райының қолайсыздығы мен вирустық инфекциялар маусымына бейімделуге көмектесетін тағамдар туралы айта отырып, дәрігер Арсланова диетаға әртүрлі цитрус жемістерін қосуға кеңес берді.
"Цитрус жемістерінде С дәрумені көп: ол күшті антиоксидант болып табылады және инфекциялармен күресу үшін қажет лейкоциттердің өндірісін ынталандырады", - деп түсіндірді медик.
Бұл тұрғыда қышқыл сүт те пайдалы. Арсланованың айтуынша, табиғи ашытылған сүт өнімдерінде пробиотиктер бар - ішек микрофлорасының жағдайын жақсартатын бактериялар. Дәрігер сау, теңдестірілген ішек микробиомасы жалпы денсаулықтың кепілі екенін атап өтті - бұл ең алдымен ағзаның инфекцияларға қаншалықты төзімді болуы микрофлораға байланысты.
Сонымен қатар, брокколи мен бадамды қолдану арқылы дененің қорғаныс ресурстары артады – бұл тағамдар оны иммундық жүйе үшін маңызды дәрумендермен қамтамасыз етеді (атап айтқанда, бұл А, С, Е дәрумендері).
Күзде иммунитетті нығайтуға арналған ең жақсы тізімге дәрігер енгізген тағы бір өнім-сарымсақ.
"Сарымсақ құрамында иммундық жасушаларды ынталандыратын және олардың инфекциялармен күресу қабілетін арттыратын күкірт қосылыстары бар", - деді дәрігер. Сонымен қатар, маман шпинат пен қызыл болгар бұрышын – организмде иммунитеттің ең жақсы табиғи күшейткіштерінің бірі-А дәруменіне айналатын бета-каротин көздерін тұтынуға кеңес берді.
Дереккөз: https://www.asn-news.ru/news/87464
Ашық дереккөзден алынған сурет