bs-preloader__icon
ru kz en

Қандай тағамдар иммунитетті күшейтеді

Дәрігер Айгүл Арсланова суық мезгіл қарсаңында иммунитетті нығайтуда өте тиімді болуы мүмкін жоғарғы өнімдерді құрастырды, деп хабарлайды MedikForum.ru.
Қандай тағамдар иммунитетті күшейтеді

Күзде басталатын ауа-райының қолайсыздығы мен вирустық инфекциялар маусымына бейімделуге көмектесетін тағамдар туралы айта отырып, дәрігер Арсланова диетаға әртүрлі цитрус жемістерін қосуға кеңес берді.

"Цитрус жемістерінде С дәрумені көп: ол күшті антиоксидант болып табылады және инфекциялармен күресу үшін қажет лейкоциттердің өндірісін ынталандырады", - деп түсіндірді медик.

Бұл тұрғыда қышқыл сүт те пайдалы. Арсланованың айтуынша, табиғи ашытылған сүт өнімдерінде пробиотиктер бар - ішек микрофлорасының жағдайын жақсартатын бактериялар. Дәрігер сау, теңдестірілген ішек микробиомасы жалпы денсаулықтың кепілі екенін атап өтті - бұл ең алдымен ағзаның инфекцияларға қаншалықты төзімді болуы микрофлораға байланысты.

Сонымен қатар, брокколи мен бадамды қолдану арқылы дененің қорғаныс ресурстары артады – бұл тағамдар оны иммундық жүйе үшін маңызды дәрумендермен қамтамасыз етеді (атап айтқанда, бұл А, С, Е дәрумендері).

Күзде иммунитетті нығайтуға арналған ең жақсы тізімге дәрігер енгізген тағы бір өнім-сарымсақ.

"Сарымсақ құрамында иммундық жасушаларды ынталандыратын және олардың инфекциялармен күресу қабілетін арттыратын күкірт қосылыстары бар", - деді дәрігер. Сонымен қатар, маман шпинат пен қызыл болгар бұрышын – организмде иммунитеттің ең жақсы табиғи күшейткіштерінің бірі-А дәруменіне айналатын бета-каротин көздерін тұтынуға кеңес берді.

Дереккөз:  https://www.asn-news.ru/news/87464

Ашық дереккөзден алынған сурет

Бөлісу
Сондай-ақ, қараңыз

Ең қызықты материалдар сіздің электронды поштаңызда. Біздің жаңалықтарға жазылыңыз.

Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Өтініш қалдыру