Майлы азық-түліктерге сондай-ақ тауық пен күркетауықтың қанаты мен терісі жатады. Жүрек патологиясы бар адамдар үшін зиянды азық-түліктердің тізіміне оның ішінде майлы сүт пен ірімшік кірді. Олардың негізгі қауіптілігі холестерин деңгейінің ықтимал көтерілуінде болып табылады.
Дәрігер қантты және тұзды шамадан тыс тұтынбауға кеңес берді. Юрий Серебрянскийдің сөзінше, жылдам көмірсулардың артықшылығы дене массасының ұлғаюына, ал тұз, өз кезегінде, - сұйықтықтың тежелуіне әкелуі мүмкін, ол сондай-ақ жүрек пен тамырлардың жағдайына теріс әсер етеді.
Пайдалы тамақтанудың негізі белсенділікке байланысты калориялардың дұрыс көлемі болып табылады. Бұл өзіңізді жақсы сезінуге және салмағыңызды бақылауда ұстауға көмектеседі. Ағза оған қажет барлық қоректік заттарды алуы тиіс.
Сурет ашық дереккөздерден