Ол балық майы A және D дәрумендеріне, сондай-ақ Омега-3 май қышқылына бай екенін айтты.
«А дәрумені біздің теріміздің жастығына, иммунитетті сақтауға және көз саулығына қажет. D дәруменінің жетіспеушілігі сүйектерде кальций мен фосфор алмасудың бұзылуына әкеледі, ол өз кезегінде остеопороздың даму қаупін күшейтеді» - деді агенттіктің сұхбаттасушысы.
Оның сөзінше, балық майының ең жақсы көзі тереңсулық аудандарда өсірілетін немесе жабайы табиғатта ауланатын майшабақ, сүтіл, скумбрия, албырт, тунец және нәлім саналады. «Бұл ретте нәлімнің бауырынан алынған майда А және D дәрумендері екі есе көп. Оның сондай-ақ калий, магний және фосфоры бар. Бірақ жоғары құндылығы үшін нәлімнің бауырын орынды түрде жеу қажет», - деді нутрициолог.
Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20220125/zhir-1769333979.html
Сурет ашық дереккөздерден