bs-preloader__icon
ru kz

Көктемде иммунитетті нығайтуға көмектесетін тағамдар

Көктем жақындағанына қарамастан, қыс мезгілі иммундық жүйеге мұқият қарауды қажет етеді. Суық пен тұмау өзекті мәселе болып қала береді, ал Күн сәулесінің жетіспеушілігі психикалық жағдайға теріс әсер етуі мүмкін. Гарвардта оқыған психиатр-диетолог, кәсіби аспаз, доктор Ума Наиду иммунитетті нығайтуға және энергия деңгейін арттыруға көмектесетін алты тағамды атады, деп жазады ink журналы.
Көктемде иммунитетті нығайтуға көмектесетін тағамдар

Цитрус жемістері

Лимон, лайм, апельсин және грейпфрут сияқты жемістер антиоксидантты С витаминінің тамаша көзі болып табылады және құрамында талшықтың айтарлықтай мөлшері бар. Бұл пайдалы комбинация ішектің, мидың және иммундық жүйенің денсаулығын сақтауға көмектеседі. Түстен кейінгі жасыл шай рәсіміне лимон қосу, салаттарда жаңа сығылған шырын мен лимон қабығын қолдану оларға ерекше дәм береді. Клементиндер де тәттілігінің арқасында салаттарға қосу үшін тамаша. Лимон шырыны мен лимон қабығынан жасалған лимон тұздығы күнделікті мәзірдің негізгі бөлігі бола алатын қуырылған көкөністерді тамаша толықтырады.

Жапырақты жасыл

Диетада маңызды рөл атқарады. Қыста Тоскана бұршақ бұқтырмасына шпинатты тез және оңай қосуға болады. Сондай-ақ, қытырлақ нәресте шпинаты мен қырыққабат чиптері күндізгі тамаша тағамдар үшін жақсы жұмыс істейді. Бұл жапырақты жасыл көкөністер фолий мен В дәруменіне бай, олар мидағы нейротрансмиттерлерді реттеуге көмектеседі және депрессия белгілерінің пайда болу қаупінің төмендеуімен байланысты. Олар сонымен қатар микробиоманың тепе-теңдігін сақтау және иммундық жүйені нығайту үшін талшықтың тамаша көзі болып табылады.

Таза ақуыздар

Лосось, органикалық тофу, сиыр еті, жұмыртқа және тауық еті сияқты ақуызға бай тағамдар В дәрумендеріне бай, бұл топ жүйке жүйесі үшін өте маңызды, сондықтан ақуызға бай тағамдарды жыл бойы диетаға қосу керек. Қыстың суық айларында В дәрумендерінің жеткілікті мөлшері көңіл-күй мен әл-ауқатты жақсартуға көмектеседі.

Ашытылған тағамдар

Ашытылған қырыққабат, кимчи, мисо, қарапайым йогурт және айран сияқты ашытылған тағамдар пайдалы бактериялардың тірі дақылдарына бай.

Дәмдеуіштер

Суық мезгілде ерекше маңызы бар. Куркума, қара бұрыш, даршын, зімбір, шафран және кайен бұрышында микроэлементтер мен антиоксиданттар көп. Бұл дәмдеуіштер көңіл-күйдің төмендеуімен және иммундық жүйенің әлсіреуімен байланысты созылмалы қабынуды азайтуға көмектеседі.

Дереккөз: https://incrussia.ru/news/5-produktov-kotorye-pomogut-ukrepit-immunitet/

Ашық дереккөзден алынған сурет

Бөлісу
Сондай-ақ, қараңыз

Ең қызықты материалдар сіздің электронды поштаңызда. Біздің жаңалықтарға жазылыңыз.

Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Өтініш қалдыру