Күйген немесе күйдірілген тағамдар
Тағамдарды, әсіресе грильдегі етті немесе табадағы беконды күйдіру гетероциклді аминдердің пайда болуына әкеледі, олар қатерлі ісік ауруын тудырады және қартаю процесін тездетеді.
Егер адам жазғы пикник өткізгісі келсе, Юон келесі пісіру әдістерін ұсынады: қайнату, бумен пісіру, баяу пісіру және баяу және орташа отта пісіру, сонымен қатар көптеген тағамдарды шикі түрде жеуге болады.
Тәтті сусындар
Тазартылған көмірсулар мен қант қабынуға және гликация деп аталатын процеске байланысты қартаюды тездетеді. Дегенмен, орташа американдық жыл сайын шамамен 69 кг қант тұтынады. Күнделікті калориялардың шамамен 20% — ы тек тәттілендірілген сусындардан-сода, спорттық сусындар, тәтті шай, кофе сусындары мен шырындардан келеді.
Тағамдар
Бұл туралы ультра өңделген тағамдар санатына және ең көп тарағандары-пирогтар, торттар, кәмпиттер, чиптер, печенье, пончиктер және гранола барлары. Олардың құрамында сақтау мерзімін ұзарту үшін зертханалар мен зауыттарда өндірілген консерванттар мен басқа химиялық заттар бар.
Сүт өнімдерінің көпшілігі
Сүт өнімдері өте танымал, бірақ Юон айтқандай, кез келген стандарт бойынша адамдар оларды тым көп жейді. Кейбір зерттеулер сүт өнімдері қоректік заттардың жақсы көзі болуы мүмкін екенін көрсеткенімен, олардың құрамында көптеген адамдар төзбейтін лактоза түріндегі қант және казеин деп аталатын ықтимал қабыну ақуызы бар.
Өте тұзды тағам
Аздап тұз ешкімге зиян тигізбейді, бірақ оның артық болуы, Юон атап өткендей, тері мен қартаю апаты. Бұл судың сақталуын тудырады, бұл ісінуге және кебулерге әкеледі.
Тазартылған дәндер
Бұл ақ ұнға айналған қоректік заттар мен талшықтардан айырылған дәндер — бұл көптеген пісірілген өнімдерде, макарон өнімдерінде және ақ күріште жасалады. Дәнді тазарту талшықтар мен маңызды қоректік заттардың көп бөлігі бар кебек пен өскіндерді кетіреді.
Дереккөз: https://incrussia.ru/news/6-produktov-kotorye-sokrashhayut-zhizn-i-staryat-vnutrennosti/
Ашық дереккөзден алынған сурет