bs-preloader__icon
ru kz en

Жапонияда ұзақ өмір сүрушілердің басты өнімін атады

Жапонияда өмір сүрудің орташа ұзақтығының жоғары деңгейін тұрақты түрде етті тұтынумен түсіндіруге болады, делінген Toyo Keizai басылымының мақаласында.
Жапонияда ұзақ өмір сүрушілердің басты өнімін атады

Мұндай әсерге серотониннің шығарылуы есебінен, және нәтижесінде етті жеген кезде көңіл-күйдің жақсаруынан қол жеткізіледі, деп санайды жапон психиатры Хидэки Вада. Қартайған кезде қозғалу белсенділігіне ынтаны сақтау қажет, олай болмаған жағдайда аурулардың асқынуы жиілейді.

Дәрігер 70 жастан асқандарға өсімдік диетасының пайдасы туралы тұжырымды жоққа шығарады және әрбір бесінші жапондық нәруыздың жетіспеушілігінен зардап шегетінін айтады. Етте «бақыт гормонының» шығарылуына жауап беретін, триптофан аминоқышқылы мол.

Сонымен қатар, күнделікті рационда ет болмаған кезде холестерин деңгейі өте қатты төмендейді, ол жыныс гормондарының синтезі үшін ғана емес, сонымен қатар ынталану мен зейін қоюға жауап беретін тестостеронның жетіспеушілігіне алып келеді. Бұдан бөлек, тестостерон серотониннің миға жеткізілуіне жауап беретіні топшыланады.

Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20220402/myaso-1781453190.html

Сурет ашық дереккөздерден

Бөлісу
Сондай-ақ, қараңыз

Ең қызықты материалдар сіздің электронды поштаңызда. Біздің жаңалықтарға жазылыңыз.

Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Өтініш қалдыру