Әңгіме корей қауыны туралы болып отыр, ол сүйектердің саулығы үшін қажетті К дәруменінің және кальцийдің өте жақсы көзі болып табылады. Бұдан басқа, жемісті тұтыну жүрек қан тамырлары аурулары туындауының негізгі себепшісі болып саналатын, күретамырлық қысымды және холестеринді қадағалауға көмектеседі.
Зерттеушілерге сәйкес, барлық мәселе жемістің құрамындағы калийде. Бұл зат қандағы артық тұзды шығару арқылы гипертониямен күресетіні белгілі. Одан басқа, ол қан тамырларындағы қысымды төмендетеді және бұл жүрекке қан ағыс пен жүктемені жақсартады.
Корей қауыны сондай-ақ А, Е және С дәруменінің жақсы көзі болып табылады. Осының арқасында ол қатерлі ісікке қарсы қасиеттерге ие. Атап айтқанда, ол кеуде және ішек қатерлі ісігінен қорғайтыны белгілі болды. Ғалымдардың түсінік беруі бойынша, С дәрумені ағзаның нәтижесінде қатерлі болып шығатын қажетсіз жасушаларынан айырылуға иммундық жүйенің қабілетін күшейтеді, ал А және Е дәрумендері бета-каротинмен, С дәруменімен және фолий қышқылымен бірге жұмыс істеп, қышқылдандыратын күйзелісті болдырмайды.
Бұдан басқа, қауын еритін және ерімейтін тағамдық талшықтарға өте бай. Жасұнық асқазан мен ішек қызметін жақсартып, ас қорыту үдерісіне көмектесетіні құпия емес.
Сурет ашық дереккөздерден