Талдауға калорияларды төмендету үшін танымал диеталардың кең ауқымы, сондай-ақ жерорта теңізі, вегетариандық, және веган диетасын қосқанда, түрлі рациондар кірді. Сонымен қатар, ашығудың әр түрлі түрлері, оның ішінде бірнеше сағатқа немесе уақыттың неғұрлым ұзақ мерзімі ішінде қысқаша үзілістермен тамақтан бас тарту қарастырылды.
Ғалымдар тобы өмір ұзақтығының ұлғаюы мен кейбір аурулармен байланысты бірнеше факторларды тапты. Олардың ішінде инсулин және холестерин, сондай-ақ белгілі бір ақуыздар деңгейі, деп жазады StudyFinds.
Зерттеу авторлары жалпы ұзақ өмір сүрудің құпиясы тазартылмаған көмірсулардың орынды және үлкен көлемін тұтыну деген тұжырымға келді. Ұзақ өмір сүру диетасын сипаттай отырып, ғалымдар рационға ненің кіруі тиістігін түсіндірді:
көп бұршақ тұқымдастар, тұтас дәнді азық-түліктер мен көкөністер;
балық пен теңіз өнімдерінің орынды көлемі;
ақ еттің үлкен емес көлемі;
қант пен тазартылған азық-түліктердің минимумы;
жаңғақ пен зәйтүн майының жеткілікті көлемі;
қара шоколадтың үлкен емес көлемі.
Зерттеушілердің пікірі бойынша, ұзақ өмір сүрушілердің диетасы сонымен қатар қызыл және өңделген етті жеуді білдірмейді.
Уақыт шектеулері маңызды. Ең жақсысы адам 11 немесе 12 сағат ішінде тамақтануы тиіс, бұл оған күнделікті ашығу кезеңін сақтауға мүмкіндік береді, дейді ғалымдар.
Бұдан бөлек, рационды жынысқа, денсаулық жағдайына және генетикаға сәйкес икемдеу қажет. Сонымен, 65 жастан үлкен адамдарға бұлшықет массасының жоғалуына қарсы тұру үшін, ақуыздың біршама көп көлемі қажет.
Сурет ашық дереккөздерден