25 жыл бойы бақылауда болған 25 мыңнан астам әйелдің деректері тамақтану әдеттері Жерорта теңізі диетасына сәйкес келетіндердің зерттеу кезеңінде мұндай диетаны ұстанбағандармен салыстырғанда кез келген себеппен өлу қаупі төрттен аз екенін көрсетті.
Зерттеушілердің пікірінше, Жерорта теңізі диетасын сақтау 25 жыл ішінде өлім қаупінің шамамен 25% - ға төмендеуіне әкелуі мүмкін. Бұл онкологиялық және жүрек-қан тамырлары өлімі жағдайында қауіпті азайтады — АҚШ-та және бүкіл әлемде әйелдер мен мужчин өлімінің негізгі себептері. Жерорта теңізі диетасы негізінен жаңғақтарға, тұқымдарға, жемістерге, көкөністерге, дәнді дақылдар мен бұршақ дақылдарына негізделген, майдың негізгі көзі ретінде зәйтүн майы бар. Ақуыздар аз мөлшерде Балықтан, құс етінен, сүт өнімдерінен және жұмыртқадан алынуы мүмкін. Қызыл ет, өңделген тағамдар мен алкоголь минимумға дейін сақталады.
Жерорта теңізі диетасы тамақтанудың ең пайдалы әдістерінің бірі болып саналады және оны азық-түлік дүкендерінде бар тағамдарды қолдану арқылы ұстануға болады. Тіркелген диетолог және "күн сайын Жерорта теңізі тағамдары: дәмді тағамға арналған қарапайым, шабыттандыратын рецепттер"кітабының авторы Шила Пракаш пайдалы тағамдарды дайындау үшін күнделікті қолданатын тағамдардың тізімімен бөлісті.
Дереккөз: https://incrussia.ru/news/
Ашық дереккөзден алынған сурет