Оның сөзінше, егер мандаринді тым көп жесе жалған аллергиялық әсер пайда болуы мүмкін – аллергияға ұқсас терідегі бөрту. Қышынуды гистаминге қарсы препараттар баса алады, ал бөртпе мандариннен біраз уақыт бас тартқан кезде басылады.
Масленникова теория жүзінде, мандаринді тым көп тұтынған кезде тері тіпті сарғайып кетуі мүмкін екенін айтты.
«Мандариннің құрамында жеміске жайдары қызғылт сары түс беретін, бета-каротин бар. Қуанышқа орай, каротин сарғаюының дамуы үшін қызғылт сары жемістерді өте көп жеу қажет», - деді маман.
Масленникова мандариндерді аш қарынға жемеуге кеңес береді. Оның сөзінше, мұндай жағдайда лимон және аскорбин қышқылы тәбетті күшейтуі мүмкін және гастриттің не асқазанның және аш ішектің ойық жаралы ауруының асқынуына ықпал етуі мүмкін.
Дұрыс тұтынған кезде мандариндердің пайдалы қасиеттері өте көп. Бұл жемістердің құрамында С, А дәрумендері, В тобының дәрумендері және жасұнық бар. Бұдан бөлек, қабығы мен мандариндегі ақ қабықшаны елемеуге болмайды.
«Мандариннің қабығындағы эфир майы жақсы ұйқыға ықпал етеді. Ал мандариннің жұмсағындағы ақ қабықшаларда флавоноид нобилетин бар. Ол айқын қабынуға қарсы әсерге ие және ағзаны бос радикалдардың молдығынан қорғайды, қышқылдандыратын күйзелістің алдын алады», - деп қосты Масленникова.
Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20221113/mandariny-1831216721.html
Сурет ашық дереккөздерден