Мақала авторы денсаулығына алаңдайтындар үшін тамақтан кейін шай ішуден бас тартуға кеңес берді. Осы сусынның кез-келген сұрыбы кейбір қоректік зарттардың және минералдардың сіңірілуін қиындатады, ал қаназдыққа бейімділігі бар адамдарда 87 пайызға темірдің сіңірілуін төмендете алады, делінеді материалда. Бұдан басқа, бұл сусында pH-тің төмен деңгейі бар, бұл автордың сөзінше ақуыздар мен майлардың қорытылу үдерісіне кері әсерін тигізеді.
Сонымен қатар, автор тойымды түскі астан кейін ұйықтау – жаман әдет дейді. Жату позициясы және ұйқының өзі қорыту үдерісін бұзады және тамақтың асқорыту жүйесі бойынша жылжуын қиындатады. Бұдан бөлек, түстен кейінгі ұйқы іш кебуге және іш қатуға әкелуі мүмкін.
Дереккөзі: https://ria.ru/20210315/zdorove-1601186929.html
Сурет ашық дереккөздерден