bs-preloader__icon
ru kz

Бұл тәттінің күніне бір қасығы қабыну қаупін төмендетеді

Бал пайдалы қасиеттердің бірқатарына ие, бірақ оны тұтыну кезінде мөлшерлемені сақтау қажет, деді РИА Новостиге нутрициолог Екатерина Маркова.
Бұл тәттінің күніне бір қасығы қабыну қаупін төмендетеді

«Ең алдымен бал – тәтті емес, дәрілік зат екенін түсіну керек. Балдағы көмірсулардың негізі – өнімнің барлық қантынан 90% құрайтын глюкоза, фруктоза. Дәл осы себептен мөлшерлемені сақтау маңызды! Бал тәулігіне адам массасынан бір килограммға 1 грамм есебінен қолданылады.

Бал бактерияға қарсы, қабынуға қарсы, иммунтүрлендіруші, антитоксиндік, сергітетін қасиеттерге ие. Балдың микроэлементтері адам ағзасының сіңіруі үшін неғұрлым қолайлы түрде болып келеді. Сонымен қатар Маркова балды тұтыну үшін қарсы көрсетілімдердің барын айтуды маңызды деп санайды. «Бұл негізгі ауру бойынша көмірсуларды шектеу, инсулиндік төзімділік, жеке қабылдамаушылық. Қантты балмен алмастыруға кеңес бермеймін», - деп түйіндеді маман.

Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20220113/vospalenie-1767582005.html

Сурет ашық дереккөздерден

Бөлісу
Сондай-ақ, қараңыз
Денсаулыққа ең зиянды үш алкогольдік сусын аталды
Денсаулыққа ең зиянды үш алкогольдік сусын аталды

Алкогольдің денсаулыққа зияны барлығына мәлі...

Күн ыстықта қанша мөлшерде су ішу керек
Күн ыстықта қанша мөлшерде су ішу керек

Жылы ауа райының келуімен біз суды көбірек ішу...

Ең қызықты материалдар сіздің электронды поштаңызда. Біздің жаңалықтарға жазылыңыз.

Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Өтініш қалдыру