Эндокринолог және диетолог Оксана Михалева «Газете.Ru» сұхбатында суық тиген кезде диета қандай болуы керек дегенге тоқталады. Дәрігер ағза үшін бұл қиын кезеңде ас қорыту энергияны қажет етпеуі керек екенін атап өтті – сондықтан оның патогендермен күресу үшін көп ресурстары бар.
Суық тиген кезде майлы тағамдардан, қызыл ет пен тәттілерден бас тартқан дұрыс. Сондай-ақ, осы кезеңде талшықтары бар тағамдарды ұмытып кеткен дұрыс. Мұндай тағам сау адамдар үшін пайдалы, бірақ зардап шеккендерде оны қорыту бірқатар жағымсыз белгілердің пайда болуын тудыруы мүмкін, онсыз да әл-ауқатты нашарлатады.
«Жаңа піскен көкөністер, көкөніс салаттары, жемістердің көп мөлшері суық тию кезінде тамақтанудың ең жақсы нұсқасы емес», – деп атап өтті дәрігер.
Михалева суық тиген кезде диетаға сәйкес келетін тағамдарды атады:
тауық немесе балық сорпасы (сонымен қатар тауық еті немесе балық);
аз мөлшерде пісірілген көкөністер мен жемістер;
сүзбе;
ашытылған сүт өнімдері;
кептірілген нан;
тәбет болмаған кезде және тамақтанғысы келмегенде-жидектерден жасалған жеміс сусындары, бал қосылған сүт.
Дереккөз: https://www.medikforum.ru/health/147491-vrach-mihaleva-svezhie-ovoschi-salaty-i-frukty-ne-rekomenduyutsya-vo-vremya-prostudy.html
Ашық дереккөздерден алынған сурет