Диетолог-дәрігер Марина Макишаның сөзінше кез-келген сорбенттер ішілетін алкогольдің мөлшерлемесін төмендетуге көмектеседі. «Кез-келген саңырауқұлақтардың құрамында хитозан аталатын заттың үлкен көлемі бар – бұл жақсы сорбент болып табылатын тағамдық талшықтардың санаты, ал кез-келген сорбенттер біз ішетін алкогольдің мөлшерлемесін азайтуға көмектеседі», - дейді диетолог.
Бұл ретте хитозан – ерімейтін тағамдық талшықтар, сол үшін ас қорыту жүйесіне үлкен күш түспеу үшін күніне саңырауқұлақтарды 300 грамынан артық жеудің қажеті жоқ. Адамға саңырауқұлақтардың бір күндік нормасы 100-150 граммды құрайтынын еске салады Макиша.
Дереккөзі: https://radiosputnik.ria.ru/20210102/zakuska-1591807258.html
Сурет ашық дереккөздерден