bs-preloader__icon
ru kz en

Дәрігер жүрек аурулары кезінде тамақтануға тиіс тағамдарды атап шықты

Жүрек-қан тамырлары ауруларынан зардап шегетін адамдарға рационға ақуызға бай азық-түліктерді, жаңғақтар мен жаңа піскен көкөністерді қосу қажет, деп жазады РИА Новости.
Дәрігер жүрек аурулары кезінде тамақтануға тиіс тағамдарды атап шықты

Мәскеудің денсаулық сақтау департаменті Боткин атындағы ҚКА (ГКБ) кардиолог-дәрігері Наталия Ляхованың айтуынша, жүрек жұмысына тауықтың төс еті, күркетауық және жаңғақ оң әсер етеді. Сондай-ақ, майлы балық пен жасыл көкөністерді пайдалану ұсынылады. Дәндерден ірі тартылған ұнға, одан жасалған нанға, тұтас дәндерге және бидай ұнына назар аудару керек. Бұл ретте жүрек аурулары бар адамдарға майлы, қуырылған және ысталған ет үзілді-кесілді ұсынылмайды. Сондай-ақ шұжықтарға, тұздықтарға, снэктерге, чипстерге және тәтті газдалған сусындарға тыйым салынады.

«Сүт және сүзбе өнімдері майсыздандырылған немесе жануарлардың майлары аз таңдаған жөн», – деп қорытындылады дәрігер.

Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20200924/serdtse-1577715551.html

Фотосурет ашық дереккөздерден алынды

Бөлісу
Сондай-ақ, қараңыз

Ең қызықты материалдар сіздің электронды поштаңызда. Біздің жаңалықтарға жазылыңыз.

Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Сарапшыға сұрақ қойыңыз
Өтініш қалдыру