Мәскеудің денсаулық сақтау департаменті Боткин атындағы ҚКА (ГКБ) кардиолог-дәрігері Наталия Ляхованың айтуынша, жүрек жұмысына тауықтың төс еті, күркетауық және жаңғақ оң әсер етеді. Сондай-ақ, майлы балық пен жасыл көкөністерді пайдалану ұсынылады. Дәндерден ірі тартылған ұнға, одан жасалған нанға, тұтас дәндерге және бидай ұнына назар аудару керек. Бұл ретте жүрек аурулары бар адамдарға майлы, қуырылған және ысталған ет үзілді-кесілді ұсынылмайды. Сондай-ақ шұжықтарға, тұздықтарға, снэктерге, чипстерге және тәтті газдалған сусындарға тыйым салынады.
«Сүт және сүзбе өнімдері майсыздандырылған немесе жануарлардың майлары аз таңдаған жөн», – деп қорытындылады дәрігер.
Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20200924/serdtse-1577715551.html
Фотосурет ашық дереккөздерден алынды