Диетолог Джулия Зумпано холестерині көп және майлары аз азық-түліктерді диетаға қосуға болатынын және қажет екенін айтты. Оларға жұмыртқа және теңіз өнімдері жатады. Оларда протеиннің, В тобы дәрумендерінің, металлдар құрамы жоғары және көп емес калориялары бар.
«Жұмыртқаның және теңіз өнімдерінің пайдалылығы олардың құрамындағы холестериннен асып түседі. Бірақ егер сізде холестериннің жоғары құрамы болса, бұл азық-түліктерді көп жемеңіз. Аптасына төрт сарыуыз немесе теңіз өнімдерімен екі рет тамақтануды ұстаныңыз», - деді дәрігер.
Сонымен бірге протеині көп, ал холестерині жоқ жұмыртқа ақуызын жеуге шектеу қойылмайды.
Дереккөзі: https://rsport.ria.ru/20210524/kholesterin-1733445397.html
Сурет ашық дереккөздерден