Зерттеуге сәйкес, күнделікті осы сусынның екі немесе үш шыны-аяқ ішу арқылы аурудың мүмкіндігін 38%-ға, ал одан өлім-жітімнің болу ықтималдығын 46%-ға төмендетуге болады. Күніне кофе санын төрт немесе бес шыны-аяққа дейін ұлғайтып, бұл көрсеткіштерді тиісінше 41% және 71% дейін көтеруге болады.
Мамандардың қорытындысы 2016 жылғы бауырдың қатерлі ісігімен сырқаттанушылық және одан қаза тапқан адамдар арасында кофе ішу деректеріне сүйене отырып жасалған модельге негізделген.
Күнделікті екі шыны-аяқ кофе ішу 452 861 пациентті құтқаратыны анықталды. Төрт шыны-аяқ болған жағдайда бұл сан 723 287 адамға дейін өскен болар еді.
Зерттеушілердің айтуынша, дәрігерлер азаматтарға бауыр қатерлі ісігінен қорғау үшін осы сусынды күнделікті рационына қосуды ұсынуы тиіс.
Дереккөзі: https://www.gazeta.ru/science/news/2020/08/24/n_14839249.shtml
Фотосурет ашық дереккөздерінен алынды